25 Haziran 2009 Perşembe

















Merhabalar, bunların rengi daha onceden pembe idi. Cam boyası uygulayıp, odaya ve zevkime uyması için siyah yaptım. Yakıştığını düşünüyorum...

GELİN BOHÇASI
.2 ADET yufka
.250gr lor
.1 demet maydonoz
.1 su bardağı yoğurt
.yarım su bardağı yağ

.YAPILIŞI
.Yufkayı düz zemine açalım birinci katına yağı ve yoğurdu bir kabın üzerine çırptıkdan sonra bu yufkanın üzerine yayalım daha sonra ikinci yufkayıda diğer yuhkanın üzerine yayalım daha sonra su bardağının ağz ile yufkayı keselim içine de lor ve maydonozu bir kapta iç harcı olarak hazırlayalım isterseniz baharatlıda harika oluyor
kestiğimiz yufkaların içine harçımız koyduktan sonra bir kapta maydonozların sapını haşlayalım haşlandıktan sonra yufkalarımızı kapatıp maydonuz ların sapları ile bağlayalım hepsi bittikten sonra kızgın yağda kızartıp servis yapalım...not bunu ilk kez yaptım güzel oldu birgünde fırında denicem yapınca yazarım.AFİYET OLSUN
KAKAOLU KEK

.MALZEMELER
.2 adet yumurta
.1 su bardağı süt
.1.5 su bardağı şeker
.yarım su bardağı yoğurt
.yarım su bardağı sıvı yağ
.hamur kabartma tozu ve vanilya
üzeri içinde hindistan cevizi
.1 paket kakao
aldığı kadar un
YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içerisinde çırpalım ardından süt,yoğurt,sıvı yağ,ve kakao yuda ilave ettikten sonra çırpa işlemine devam ediyoruz daha sonra yavaş yavaş unu ilave edelim kabartma tozu vanilya yıda ekledikten sonra kek hamuru kıvamına göre çırpalım istediğimiz kıvama gelince kalıbımızın içini yağlayıp harcımızı kalıba dökelim ve fırında pişirelim fırını önceden ısıtmayalım yavaş yavaş pişmesi için piştiğini anlamak içinde kürdanla bakalım kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmistir çıkardıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ...
ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

.3 yufka
. 500 gr ıspanak
.250 gr lor veya çökelek
.1su bardagı yoğurt
.yarım su bardağı sıvı yag
.üzreri icin çörek otu ve 1adet yumurta

YAPILIŞI

Yufkaları masamızın üzerine serelim ve artı şeklinde keselim ve hazırladığımız iç harcımızı dilimlediğimiz yufkanın üzerine yayalım yoğurt ve yağıda derın bır kapta çırptıktan sonra göz kararı yufkamızın içine serpelim ardındanda rulo şeklınde sarıp yuvarlak yapalım yufkalar bıtesıye bu işlemi gerçekleştirelim hepsini yağlı tepsiye yerleştirdikten sonra bir kapın içerisine kırdığımız yumurtayı böreğimizin üzerine sürelim ve üzerine çörek otu serpiştirelim daha sonra fırına verelim ...not isteğe göre iç harca baharat koya bilirsiniz.AFİYET OLSUN

6 Haziran 2009 Cumartesi


YOĞURTLU PATLICAN:

malzemeler:2 adet patlıcan
250 gr yoğurt
2 diş sarımsak
ve
patlıcanları kızartmak için yağ

YAPILIŞI:Patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım yoğurdumuzun içine sarımsaklarımızı ezdikten sonra güzelce karıştırıp
kızarmış olan patlıcanların üstüne dökelim ve bunlarıda harmanladıktan sonra üzerine isterseniz kuru nane ve toz kırmızı biber dökelim ben yaptım güzel uyum sağladı bence deneyin.AFİYET OLSUN.

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER

10 adet çeri domates
5 adet patlıcan
2 adet biber
250 gr kaşar peyniri
250 gr kıyma
yarım demet maydonoz
istenilen baharatlar
YAPILIŞI:Patlıcanları dilim dilim doğradıktan sonra tuzlu suya atalım kıymamızı derin bir kabın içine koyduktan sonra içine ince ince soğanı doğrayalım ardından maydonozlarıda kıyıp içine ilave edelim isteğe göre baharat ekleyelim ve yoğuralım.daha sonra kızgın yağda patlıcanları pembeleşinceye kadar kızartalım yağını çekmesi için havlu keğıdın üzerine alalım patlıcanları artı şeklinde üst üste koyup köftesini misket şekli verip içine yerleştirelim ve patlıcanları kapatalım üzerine biber kaşar peyniri ve ortadan ikiye kestiyimiz çeri domatesleri koyduktan sonra kürdanıüstüne batıralım.bütün patlıcanların işlemi bittikten borcama yerleştirelim ve ardından bir kabın içerisine 1 su bardağı kadar su ve 1 yemek kaşığıda biber yada domates salçacı koyop ocakta 1veye2 dk kaynatıp bu sosu tepsimize dökelim ve ardından fırına verelim 25veya 30 dk pişirelim...tadına doyamıyacaksınız.

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR....
TAM AZINIZA LAYIK...

MALZEMELER:

Yarım kg mantar
250 gr kaşar peyniri
1 adet soğan
2 adet biber

YAPILIŞI:Mantarları güzelce yıkadıktan sonra istenilen şekilde doğrayıp güvece dizelim.Halka şeklinde soğanları doğrayıp üzerine koyalım ardından biberleri doğrayıp üzerine yerleştirdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve fırına verelim ...AFİYET OLSUN.
İNANIN TADINA DAYAMIYACAKSINIZ.

2 Haziran 2009 Salı


ANNEMİN EKMEĞİ

.1 kg un
.2 yemek kaşığı kuru maya-yas mayada olabilir
.1 tatlı kasıgı tuz

YAPILIŞI
.ılık suyun içinde mayayı eritelim icine unu ilave edelim1 tatlı kasıgı tuzu ilave ettikten sonra içine yavas yavas kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyelim kulak memesinden biraz az cıvık hamur elde edelim.hamuru dinlenmeye bırakalım ve daha sonra şekiıl verelim üzerine isteye göre çörek otu veya susam serpelim ve fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim. NOT.ekmek soğuduktan sonra kesiniz. AFİYET OLSUN

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ


ETİMEKLİ TAVUK GÖĞÜSÜ

MALZEMELER
.1 su bardağı un.
.1 su bardağı toz şeker.
.1 kg süt.
.1 adet damla sakızı.
.1 paket tuzzuz etimek.

YAPILIŞI
Etimekleri borcama dizelim ve sütle hafif ıslatalım daha sonra muhallebisini yapmak için tencerenin içine sütü boşaltalım ve ardından un ve şekeride koyalım son olarak sakızıda içine ilave ettikten sonra kısık ateşte koyulaşıncaya dek karıştıralım.Ve yapmış olduğumuz muhallebiyi etimeklerin üstüne dökelim .Soğuduktan sonra üzerine vişne ve çukulata parcacıklarıyla süsleyelim.

Afiyet olsun...