25 Haziran 2009 Perşembe


GELİN BOHÇASI
.2 ADET yufka
.250gr lor
.1 demet maydonoz
.1 su bardağı yoğurt
.yarım su bardağı yağ

.YAPILIŞI
.Yufkayı düz zemine açalım birinci katına yağı ve yoğurdu bir kabın üzerine çırptıkdan sonra bu yufkanın üzerine yayalım daha sonra ikinci yufkayıda diğer yuhkanın üzerine yayalım daha sonra su bardağının ağz ile yufkayı keselim içine de lor ve maydonozu bir kapta iç harcı olarak hazırlayalım isterseniz baharatlıda harika oluyor
kestiğimiz yufkaların içine harçımız koyduktan sonra bir kapta maydonozların sapını haşlayalım haşlandıktan sonra yufkalarımızı kapatıp maydonuz ların sapları ile bağlayalım hepsi bittikten sonra kızgın yağda kızartıp servis yapalım...not bunu ilk kez yaptım güzel oldu birgünde fırında denicem yapınca yazarım.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder